felvétel készül

2020.01.07. 17:00

Testkamerát használnak a bántalmazások és támadások megelőzése miatt

Egyre több jegyvizsgáló használja a testkamerákat a bántalmazások, támadások megelőzése érdekében. A legtöbben a dombóvári, a miskolci és a debreceni térségben kapcsolják be önkéntes alapon a készülékeket.

Harsányi Miklós

– Somogyban 2018-ban három, tavaly egy esetben bántalmaztak jegyvizsgálót – tájékoztatta hétfőn lapunkat a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. – A megyében jelenleg nincsen rendszeresítve testkamera, a dombóvári telephely jegyvizsgálói használnak a somogyi területen ilyen eszközt. A tapasztalatok szerint az utasok együttműködőbbé váltak a készülék láttán. A MÁV-Start várhatóan 2020 első felétől folytatja a – meglévő rendszerrel kompatibilis – testkamerák beszerzését, amely során az előzőhöz hasonló mértékű fejlesztést kíván megvalósítani az országszerte dolgozó kollégák javaslatai alapján. Korábban több alkalommal is előfordult, hogy a kötekedő, veréssel fenyegetőző, érvénytelen jeggyel utazó utas a kamerát látva további vita nélkül elismerte a pótdíj alkalmazás jogosságát.

A vasúttársaság összegzése szerint jegyvizsgálót országosan 2018-ban százhuszonhárom esetben, tavaly hetven alkalommal ért inzultus, amely sajnos, negyvennyolc esetben tettlegességig (ütés, lökés, karmolás, rúgás) fajult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában