megismerés

2020.02.08. 08:00

Balatoni Legókaland: közös családi alkalmakon népszerűsítik az evangéliumot

Hetente szerveznek Látrányban és Somogytúron Örömhír Klubot a református eklézsiákkal együttműködve. A céljuk, hogy minél több gyermek ismerje meg az evangéliumot, lelkiekben növekedjen, épüljön be a helyi egyházközségekbe, és idővel váljon aktív tagjává.

Gamos Adrienn

A foglalkozásokat Becker Balázs vezeti feleségével, és gyermekei segítségével a Vasárnapi Iskolai Szövetség (VISZ) munkatársaként. Megtudtuk: a VISZ egy protestáns hitvallású, felekezetközi gyermekmisszió.

– A programokra az ovisokat és a szülőket is hívják az általános iskolások mellett. Nagy áldás, amikor a család együtt eszmélhet rá, hogy nem elvont dolog a Szentírás szellemében élni a mindennapokban – hangsúlyozta. Igyekeznek a rájuk bízottak kérdéseire gyakorlatias válaszokat adni az ige segítségével, illetve megfogalmazni az evangéliumot a gyermekek nyelvén. Három éve tartanak a Balaton környékén havonta-kéthavonta Legókaland néven olyan családi alkalmakat, ahol a bibliai történeteket és igazságokat közösen megépítik a résztvevőkkel. A civilben Fonyódon mentőápolóként dolgozó Becker Balázs elárulta, hogy ritkábban különleges tematikus foglalkozásokat is szerveznek, ahol például összekötik a bibliai tanításokat az elsősegélynyújtás oktatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában