pintyek, papagájok

2020.03.09. 09:09

Bemutatták a Zöldarcú amazont

Több száz madarat csodálhattak meg hétvégén az érdeklődők a 37. alkalommal megrendezett kaposvári díszmadár-kiállításon.

Marosi Gábor

A Berzsenyi iskola tornatermében egzotikus ausztrál pintyeket és afrikai törpepapagájokat is kiállítottak, de egy zöldarcú amazon is elkápráztatta a látogatókat. Békefi Géza, a Kaposvári Exota Díszmadártenyésztő Egyesület elnöke elmondta: szervezetüknek huszonhat tagjuk van, akik kimondottan csak díszmadarakkal foglalkoznak. Rajtuk kívül még veszprémi, bajai, zalaegerszegi és fertőrákosi madarászok hozták el állataikat.

– Minél több emberrel szeretnénk megismertetni az egzotikus madarakat – emelte ki Békefi Géza. – Örülnénk neki, ha sokan kapnának kedvet a madarak tenyésztéséhez. Azt gondolom, hogy ez nagyon jó elfoglaltság. Jó nézegetni a színesebbnél-színesebb madarakat, nagy kihívás a szaporításuk, de az is, hogy valamilyen új színmutációt állítsunk elő – tette hozzá. A kiállításon a madarászoknak arra is lehetőségük volt, hogy cseréljenek egymással állatokat, de vásárolni is lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában