megfigyelés

2020.03.10. 14:00

Kamerákkal szállnak szembe a szemetelőkkel

Szoboszlai Péter, a Kaposvári Kistérségi Polgárőrség új ügyvezetője a drónok és kamerák beszerzésén kívül a toborzást ítéli a legfontosabb feladatának.

Harsányi Miklós

Az önkéntesek a megyeszékhelyen kívül tizenegy településen védik a biztonságot és a környezetet.

– Csapatunk újra bekapcsolódik az illegális hulladéklerakók felszámolásába – emelte ki lapunknak Szoboszlai Péter. – Tavasszal két kamerát kapunk, melyek segítségével könnyen beazonosíthatóvá válnak azok, akik szemetelnek és kárt okoznak. Régi gondról van szó, s most újult lendülettel folytatjuk a munkát. Ezzel párhuzamosan több közlekedési akciót is előkészítünk, melynek keretében a már meglévő rendszám-felismerő berendezésünket használjuk.

Szoboszlai Pétert a legutóbbi közgyűlésen választották meg ügyvezetőnek. Az 58 éves tisztségviselő 1985-ben szerzett oklevelet a budapesti Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskolán. Tizenkilenc esztendőn át katonaként szolgált, most egyéni vállalkozóként dolgozik. A toponári polgárőregyesület 2003-as alapításában részt vett, s azóta megszakítás nélkül a szervezet tagja. Szoboszlai Péter azt mondta: ha rangsorolni kell a feladatokat, akkor első helyen a toborozás áll.

– Az jó, hogy Kaposváron kívül tizenegy környező településen is jelen vagyunk. Közel 250 polgárőrünk van, ám szívem szerint annak örülnék a legjobban, ha a következő időszakban legalább 20-an jelentkeznének. Olyan helybeliekre van szükség, akik a szabadidejükből hajlandóak a közösségért áldozni. Szerencsére sok ilyen ember él Kaposváron és környékén. S abban bízom, hogy fiatalok közül is egyre többen kedvet kapnak és ifjú polgárőrnek állnak. Tavaly 25-en jöttek, a szolgálat egyik előnye, hogy a kötelező 50 órás közösségi szolgálatot nálunk tölthetik el.

A kaposvári polgárőrség vezetője valamennyi szervezettel hatékony együttműködésre törekszik. A rendőrségen kívül sorra felkereste a környező településeket, s a polgármestereken mellett a kisebbségi önkormányzatok képviselőivel is egyeztet. Szoboszlai Péter azt mondta: a műszaki fejlesztések mellett az is változást hoz életükbe, hogy a SZÜV-székházból még az idén elköltöznek az egykori donneri könyvtárba, előtte azonban felújítják a volt tékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában