szépülés

2020.05.23. 17:30

Ásót ragadtak a donneriek, megszépült a forgalmas kereszteződés

Ásót, kapát és gereblyét ragadtak a donneriek. Szép Tamás, a városrész képviselőjének irányításával a Táncsics és a Bartók utca kereszteződését tették rendbe. Hagyományteremtő szándékkal szerveztek közösségi összefogást lakókörnyezetük megszépítésére.

Góz Lilla

– Jó kemény itt a föld, nem könnyű belevágni – elkelt a jó ásó, a donnerieknek meg kellett birkózniuk a Táncsics és Bartók utcai kereszteződésben található zöldterülettel. Törmelék is volt a talajba, még rossz öngyújtó is előkerült a föld alól. Több mint tucatnyian érezték fontosnak, megszépítsék környezetüket.

– Többször érkezett lakossági észrevétel, hogy a kereszteződésben lévő terület elhanyagolt, a kaszálás után itt maradt zöld hulladék a vízlefolyókat eltömítette, ezért döntöttünk úgy, hogy rendbe tesszük a forgalmas csomópontot – mondta el Szép Tamás városi képviselő. Hozzátette: ugyan kicsi, mindössze 100 négyzetméternyi a terület, de volt vele munkájuk.

– Az a célunk, hogy példát mutassunk a városlakóknak, hogy közösségként mennyi mindent el tudunk érni. Bízom benne, hogy a jövőben minél több ilyen megmozduláshoz kapnak kedvet a kaposváriak – jegyezte meg a városrész képviselője. A kertészkedők között volt Kovács Katalin, az kaposvári önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója, Kiss Szabolcs, a közterület-felügyelet vezetője is.

– Csodaszép lesz, nagyon örülök, hogy rendbe teszik itt a házunkkal szemben lévő területet – mondta el Péter Györgyné, aki 23 éve lakik a donneri városrészben. – Három fajta növényt, például madárbirset ültettünk ide – mondta el Pintér László, a Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki szintén donneri lakosként kertészkedett szombat délelőtt.

Hozzátette: május végéig több mint 76 ezer egynyári virágot ültetnek a közterekre, parkokba. Városszerte huszonnégy helyszínen árvácskák helyére bársonyvirág, begónia, mini gerbera, petúnia, vízvirág és díszcsalán is kerül. Megjegyezte: a városlakók biztonsága érdekében a virágültetések mellett folytatódnak a Fakopp vizsgálatok, Kaposvár összes fáját megvizsgálják egy speciális ultrahangos készülékkel, amely szeletenként mutatja a fa állapotát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában