fotók

2020.05.29. 13:36

Bordó cseresznyével, illatos eperrel csalogatott a piac

Visszatért az élet a Kaposvári Nagypiacra, a standoknál sokan a hétvégi levesnek valót válogatták. A nagy forgalom miatt az őstermelők és a kereskedők szinte megállás nélkül szolgálták ki a vásárlókat pénteken délelőtt.

Marosi Gábor

A legtöbb helyen hatalmas volt a választék, sok árusnál lehetett már kapni új zöldséget, sárgarépát, új burgonyát, főző hagymát és friss spárgát is. Az egyik kereskedő tapasztalatai szerint: egyre több fiatal kezdett el vásárolni a piacon, az idősávokat pedig jól betartják az emberek. Kuruczné Borsi Angelika kosárába sokféle finomság került. Krumplit, tököt, retket, paprikát, uborkát és hagymát is vásárolt, de a temetőbe szánt virágot is a piacon szerezte be. A kaposvári asszony elmondta: hatalmas a választék az árusoknál, ezért is látogat ki a piacra minden kedden és pénteken.

Illatos, piros paradicsomból most sem volt hiány a standoknál. A Magyarországon termett zöldségekből fürtöst és koktélt is lehetett kapni, az árak között azonban jelentős volt a különbség. Egy kilóért ötszáznyolcvan forintot kértek el, de ezerháromszázért is lehetett vásárolni. Ízletes gyümölcsöktől is roskadoztak az árusító asztalok. Sokaknál lehetett venni nagy szemű bordó cseresznyét. Ezért kilónként ezerháromszáz forintot kértek el. Továbbra is slágertermék az eper. A somogysárdi közepes méretűért ezerháromszáz forintot, míg a nagyobb szeműért ezernyolcszáz forintot kellett fizetni. Többféle gombát is kínáltak már a kereskedők. Az egyik idős asszony szegfűgombát, népies nevén csibegombát árult. Egy zacskót ötszáz forintért adott és ugyanennyit kért a sárga gévagombáért is. Frissen szedett sóskát is lehetett már venni, egy zacskó ára háromszáz forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában