fotók

2020.05.16. 11:00

Feláldozták a csigafelüljárót a közlekedési központ oltárán

Kézi és gépi bontással monumentális betondarabokra szedték a lezárt régi donneri csigafelüljárót, a szerkezet azonban még tart.

K. G.

Hosszában és keresztben több helyen is átvágták, egészen a vasalatig és a vasbetongerendákig. Alig négy nap alatt tüntették el a régi felüljáró kacskaringós rámpáját. Ennek a helyére gördül majd be az a lánctalpas daru, amivel a hídelemeket kiemelik a sínek felett. A speciális daruval mozdítják meg az egyenként negyven-ötven tonnás vasbeton­elemeket. A művelet idejére vágányzárat léptetnek életbe május 22–23-án. A híd darabjait két oldalról fogják kiemelni, s egyben szállítják majd el.

Péntektől hétfőig teljesen lezárják a Béla király utca cukorgyár előtti szakaszát a Közlekedési Központ építési munkálatai miatt. A Baross Gábor utca, Hársfa utca és a Béla király utca kereszteződésében, az épülő körforgalom területén már csak egyetlen közmű kiváltása van hátra, ennek a munkának a részeként kell lezárni a Béla király utca felső szakaszát. A kivitelező arra kéri a közlekedőket, hogy négy napig a Nyugativánfa utcán kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában