galéria

2020.05.07. 18:00

Már sétálhatunk az Esterházy-hídon

Csütörtök estétől az épülő Esterházy-hídra terelik fel a gyalogosokat, mert a régi donneri gyalogos felüljárót hamarosan utoléri a végzete: megkezdik a bontását és egy vágányzár alatt darukkal eltakarítják majd a hónap végén.

K. G.

A beruházások megtartása munkahelyeket ad, ez pedig a helyi gazdaságvédelmi intézkedésekkel együtt hatékony módszere a gazdaság megerősítésének, hangsúlyozta Szita Károly, Kaposvár polgármestere, aki az épülő Esterházy-hídon tartott sajtótájékoztatót. Azon a sávon, amelyet ezentúl a gyalogosok használhatnak, miután csütörtök este 8 órától megszűnik az átjárás a régi, 1980-as években épült donneri gyalogos felüljárón.

A vészhelyzetben is 100-nál több munkás dolgozik a Kaposvári Közlekedési Központ építésén, ami több mint 17 milliárd forintból valósul meg. A városrész átalakítása után itt fognak összegyűlni a helyi és távolsági buszok, valamint a vasútállomás utasai, naponta 32 ezer ember. A beruházás úttörő jellegű, mert több magyar nagyváros várja, hogy a kormány döntsön a hasonló tervekről, emelte ki Szita Károly. A teljes kaposvári építkezés jó ütemben halad: a Petőfi térnél és a Hársfa utcában körforgalom készül, az utóbbi helyszínen a közúti felüljáró már járható az építőknek. A fürdőhöz vezető Csík Ferenc sétány hamarosan nem lesz zsákutca, kinyitják majd a közlekedőknek.

A régi donneri gyalogosfelüljáró bontása miatt május 22-én vagy 23-án lesz vasúti vágányzár. Szirják Imréné műszaki igazgató a kivitelezőtől azt a tájékoztatást kapta, hogy augusztus 31-én történhet meg az új gyalogos felüljáró műszaki átadása. Jelenleg a gyalogos forgalom elvezetését a kivitelező két mobil lépcsőházzal oldotta meg mind a donneri, mind a belvárosi oldalon. Ezek nem akadálymentesek, tehát biciklivel vagy babakocsival nem járhatók. A teljes akadálymentesítés majd az elkészült hídon valósul meg rámpákkal és négy lift segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában