továbbtanulás

2020.05.22. 14:00

Rendőrnek, fodrásznak állna sok felvételiző, de a többi szakma is népszerű

Rendészet, fodrász, kozmetikus, informatikus és villanyszerelő szakmák voltak a legnépszerűbbek a siófoki és a kaposvári szakképzési centrumok képzései közül a felvételizők jelentkezései alapján. A tanulóknak még a nyár folyamán eldönthetik hol tanulnának tovább, több tucatnyi szakma közül választhatnak.

Góz Lilla

A rendészeti szakok, a fodrász, a kozmetikus, az informatikus és a villanyszerelő szakmák voltak a legnépszerűbbek a siófoki és a kaposvári szakképzési centrumok képzései közül a felvételizők jelentkezései alapján. A tanulók még a nyár folyamán eldönthetik, hol tanulnának tovább.

– A rendészet, a honvéd kadét, a kozmetikus és az informatikai képzésünk volt a legnépszerűbb a technikumokat tekintve – mondta el Wei­mann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. – A szakképző iskolák esetében pedig a festő, mázoló, tapétázó és a központi fűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő, a gépi és CNC-forgácsoló szakmákra jelentkeztek a legtöbben. Majdnem mindenhol van még lehetőség a jelentkezésre – jegyezte meg Wei­mann Gáborné.

– A turizmus, az informatika, a fodrász, a környezetvédelmi, az autószerelő és a rendészeti képzésünk volt a legnépszerűbb a felvételi jelentkezéseket tekintve – mondta el Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. Hozzátette: meglepetésükre a villanyszerelő szakmára is nagy volt az érdeklődés a fonyódi tagintézményükben. – A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara több mint hétezer vállalkozást kérdezett meg, és ez alapján a villanyszerelő volt a hiányszakmák között az első helyen, így aki ezt a képzést választja, biztos megélhetést is választ.

Siófokon, a Baross Szakgimnáziumban idén újra elindul az ápoló képzés, s nemcsak Balatonbogláron, hanem Siófokon is lesz szeptembertől sporttagozat. A mezőgazdasági képzések közül kertész és szőlész borász szakmára várnak még diákokat.

A még betölthető létszámokat az iskolák a honlapjukon, a Facebook-oldalukon és az Oktatási Hivatal a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyek keresőprogramja oldalon hozta nyilvánosságra. A diákoknak lehetőségük van a nyár folyamán is jelentkezni. A jelentkezési lapokat az iskolákban kell benyújtani, a járványhelyzet miatt lehetőleg elektronikus úton vagy levélben, de a személyes beadásra is van lehetőség..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában