szárazföldi vitorlás

2020.06.10. 11:30

Elkészült a kadarkúti „Noé bárkája”

Két mázsa vesszőből készült el a kadarkútiak hajója. A helyi közmunkások kosárfonó műhelyéből a napokban került ki a város központjába a fonott látványosság.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

A városka közmunkásai minden évben valamilyen fonott alkotással kedveskednek a helybélieknek. – Nagy öröm számunkra, hogy ügyes kezű közmunkásaink az idén is megörvendeztették a város lakóit egy fonott látványossággal – mondta el Karsai József polgármester. A korábbi vesszőből készült alkotások is a település központját díszítik. – Két mázsa vesszőt használtunk fel, két és fél hónap alatt lett kész a hajó, a belső fa munkálatokat pedig két kollégánk végezte el – mondta el Végh Zoltán brigádvezető.

Hat éve öt közmunkás fonja a vesszőből a kosarakat, virágtartókat. A kezdetek óta a csapat oszlopos tagja Goda Istvánné. – Egy kép alapján próbáltuk megfonni a hajótestet, a legnehezebb a vitorla volt, amelyet hajlítani kellett – mondta az asszony. Minden alkotásukat úgy tervezték, hogy ki is lehessen próbálni. – A hajó kormányát le kellett fogatnunk, harmadszorra kellett újrarögzíteni, mert annyian tekerték – mesélte mosolyogva Károlyi Anett, aki szintén a kezdetek óta dolgozik a kosárfonó műhelyben.

Kút, bicikli és vonat is készült vesszőből

Hat éve foglalkoznak kosárfonással Kadarkúton. A vesszőket Faddról és Rédicsről vásárolják. Készítettek már kerekes kutat, vonatot kocsikkal, sőt még fonott kerékpár is díszíti a település központját. A virágtartókat is vesszőből készítették. – Termékeinket kézműves vásárokban értékesítjük, de van, aki helyben keres minket – mondta el Barna Lászlóné, aki négy éve tagja a kosárfonó csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában