innovatív védekezés

2020.06.11. 20:00

Hőkamera segíti a gyors bejutást a kórházba

 Fenyvesi Sándor a derékműtétje előkészítésére érkezett a kaposvári kórházba. A beléptetéskor egy kérdőívet kellett kitöltenie, írásban arról is nyilatkozott, hogy nincs torokfájása vagy nehézlégzése. Mindössze harminc másodperc alatt bejutott, mert egy új hőkamera közben megmérte a testhőmérsékletét.

Kovács Gábor

– Az eljárásrendünk a koronavírus-járvány kezdetekor alakult ki, azóta három ponton át jöhetnek be a betegek az épületbe– mutatta Héra Eszter ápolási igazgató. – A főbejáraton, a központi regisztráción át érkezhetnek azok, akik a járóbeteg szakrendelésekre, illetve osztályos felvételre igyekeznek előre egyeztetett időpontban. A sürgősségi bejárat azoknak van fenntartva, akik azonnali ellátást igényelnek. Van egy akut légügyi belépési pont is, ahová a lázas, elkülönítésre váró betegek útvonala vezet.

A főbejáraton át lép be a legtöbb beteg, ott kellett gördülékennyé tenni a bejutást. A kérdőívek kitöltése gyorsan megy, de a kézi hőmérős ellenőrzés hosszabb ideig tartott, ezért a Kaposi Mór Oktató Kórház saját forrásból vásárolt egy hőkamerát, ami a bejáratnál automatikusan méri a betérők testhőmérsékletét.

Így tudják kiszűrni a vírusgyanús eseteket, és ha bármi COVID-19-re utalna, a betegeket azonnal ki tudják emelni. Ezután ők más útvonalon, az akut légügyi belépési ponton át kerülnek be az ellátórendszerbe. Ezt a rendszert a veszélyhelyzet idejére mindenképpen, de valószínűleg még tovább is fenntartják, ha a járvány alakulása indokolja. Az új hőkamera 37 fokos testhőmérséklettől riaszt, a hőemelkedést jelzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában