szeszélyes időjárás

2020.06.03. 17:17

Jég esett a megye több területén

Több településen jéggel érkezett az eső szerda délután. Az égi áldás következményeit csütörtökön mérik fel a mezőgazdasági termelők.

Harsányi Miklós

– Nagy esővel hullott a borsószem nagyságú jég, ami több mint öt percig tartott – közölte Zsoldos Márta Piroska, Böhönye polgármestere. Tóth Zoltán, a helyi Szabadság Zrt. egyik tulajdonosa abban bízott, hogy a környéken sehol nem okozott gondot a jégeső, ugyanis a cég 520 hektáron gazdálkodik. Mernyén nagyjából 5-6 percig tartott a nem várt égi áldás. Jáger Róbert polgármestertől tudjuk: a Fő utcán kívül a Vörösmarty utcában is látni lehetett a borsószem nagyságú jeget. A késő délutáni órákig nem jeleztek kárt.

– A feleségem hívott telefonon, hogy Rácegres és környékén cseresznye méretű jégeső volt – mondta Laczkovics Sándor, a magyaratádi Barátság szövetkezet elnöke. – A térségben a 40 hektárnyi napraforgó és az 50 hektár repce mellett 150 hektárnyi kukoricánk is van. Ha felszárad a dűlőút, csütörtökön terepszemlét tartunk. Kötöttünk biztosítást, de remélhetően nem történt baj.

Fotó: Laczkovics Sándor

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint késő délutánig két riasztást kaptak. Siófokon faág szakadt egy parkoló autóra, a nagyatádi egység Kisbajom közelébe vonult, ahol egy fa dőlt az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában