bővülés

2020.06.21. 11:00

Megduplázzák a szóládi óvodát

Országszerte hatvanhat óvoda épül, illetve újul meg a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjában – hangzott el a témában rendezett budapesti sajtótájékoztatón kedden.

Marosi Gábor

Fotó: Galos Mihaly Samu

A program 2018-ban indult, jelenleg pedig a kivitelezési munkálatok folynak. A fejlesztéseknek köszönhetően a 2021–2022-es tanévben országosan mintegy háromezerrel több gyermek járhat óvodába, és csaknem ötszáz új munkahelyet hoznak létre. Az óvodaprogramra a kormány harmincmilliárd forint támogatást biztosított.

A Dunántúli Református Egyházkerületben tíz óvodát érint a program, ezen belül a Somogyi Református Egyházmegyében kettőt. Csaknem félmilliárd forintból, három csoportszobás óvoda épül Nagykanizsán, mintegy ötvenmillió forintból pedig a Szóládi Magvető Református Óvoda bővül.

Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkipásztor elmondta: az önkormányzati tulajdonú, de az egyházközség által fenntartott intézményt a duplájára bővítik, így kényelmesen elférnek a gyerekek és a dolgozók. A beruházásnak köszönhetően egy hatvan négyzetméteres tornaszobát, új irodát és mosdót is építenek.

Bogárdi Szabó István püspök, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: az egyház célja, hogy a fenntartásában működő óvodákban korszerű, a pedagógusok és a kisgyermekek igényeit is kielégítő épületekben lehessen fogadni az odajárókat és szüleiket. Az óvodák pedagógiai programjában egyaránt fontos szerepet kap a kiemelkedően magas színvonalú szakmaiság és a keresztény értékrend átadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában