fejlesztés

2020.06.08. 20:00

Plazmás légfertőtlenítőt kapott a kórház

Külsőre nem látszik többnek egy egyszerű fémdoboznál, ám egy egymillió forintot érő, plazmatechnológiával működő légfertőtlenítő berendezést kapott ajándékba a kaposvári kórház. Nagy jelentősége van, hiszen az egyik teremből a másikba lehet vinni, megtisztítva így a levegőt a kórokozóktól.

K.G.

A készülék a legjelentősebb tétel volt azon adományok között, amelyet hétfőn ünnepélyes külsőségek közepette vehettek át a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Bayer Hungária Kft. jóvoltából. A csomag orvosi maszkokat, FFP2-es maszkokat, gumikesztyűket, arcpajzsokat és fertőtlenítőszereket is tartalmazott.

Az átadáson Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója megjegyezte: 60-70 céggel működtek együtt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, és Kaposvár az összefogás szívügye lett. Kárpát Krisztina, Bayer Hungária Kft. ügyvezető és gazdasági igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a felelős cégek hosszú távú segítségadásban gondolkodnak, hasonló vészhelyzetek esetére.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház nevében Papp Erzsébet orvos-igazgató köszönte meg az adományt, amely a Klinikai Onkológiai Osztálynak jut, ahol különösen fontosak a veszélyeztetett betegek steril körülményei. Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta: eddig 100 millió forintot költött a város a járvány elleni védekezésre, és 20 millió forint adomány gyűlt össze. A járvány első felvonását sikerrel zárták, mert Kaposváron nem volt halott, és az idősotthonokban sem terjedt a fertőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában