rekordpontszám

2020.06.23. 16:25

Programozásból brillíroztak a kaposvári diákok

Rekordpontszámmal, kategóriagyőztesként zárta a Precognox Kft. programozó versenyét Kovács Gilbert, a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium tizenegyedik D osztályos tanulója, míg a második helyet az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium ötödéves diákja Takács Gergő Attila szerezte meg.

Koszorus R.

A SoloLearn angol nyelvű programozást oktató weboldalán, szintenként fokozatosan nehezedő feladatokat kellett megoldaniuk a fiataloknak, amelyeket képernyőkép formájában továbbítottak a megadott e-mail címre. A fiataloknak több programnyelvet jól kellett ismerniük, hogy teljesíteni tudják a feladatokat, így például a Java, SQL és JavaScript programozási nyelveket is.

Kovács Gilbert végig magabiztosan menetelt, s végül az élen, 4601 ponttal, győztesként fejezte be a versenyt. Takács Gergő Attila 1917 pontot gyűjtött össze, amely a képzeletbeli dobogó második fokáig juttatta.

A Precognox informatikai cég Somogy megyei általános és középiskolásnak áprilisban meghirdetett programozási versenyén közel 80 diák szállt harcba, 24 megyei iskolából. A diákok fantázianévvel nevezhettek 3 kategóriában, a feladatok is a korosztályi sajátosságok figyelembevételével választották ki. A kategóriák első 3 helyezettje és az általuk képviselt iskolák informatikaoktatást- és programozást segítő eszközöket nyertek.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában