gyűjtés

2020.06.21. 07:00

Újra gyűjtésbe fogtak a Bicskások: beteg kislány gyógyulására gyűjtenek

Tíz zsák kupakot gyűjtöttek az oroszlányi Aranyhaj világa Alapítványnak a Somogyi Bicskások.

Góz Lilla

A kaposvári kosárlabda szurkolói kör nagyon jó kapcsolatot ápol az oroszlányiakkal, januárban pörköltet főztek nekik a meccs után, és akkor hallottak a helyi alapítványról, hogy a szülők kupakokat gyűjtenek beteg kislányuk gyógyulásának megsegítése érdekében. – Úgy tudom, hogy kilónként 65 forintért megveszi egy cég a kupakokat és ebből az összegből tudják komplex fejlesztésre vinni kislányukat – mondta el Kovács Márió, a Somogyi Bicskások elnöke. Tavaly hét tonna kupakot sikerült leadnia a családnak. Laky Barbara, Bori édesanyja elmondta: kilenc éves kislányuk hipotón betegségben szenved, azaz laza izomzatú, folyamatos fejlesztésre van szüksége.

– A solymári Borsó házba járunk terápiára, amely hetente 130 ezer forintba kerül és plusz 50 ezer forint a szállás – mondta el az édesanya. Tamás János, az édesapa felidézte: egy kaposvári vállalat révén jutott el kislányukról a hír a szurkolókhoz, akik a januári kaposvári meccs után átadtak több zsák kupakot. – Pár hete hívtak fel az oroszlányi szurkolók, hogy jönnének hozzánk és nagy meglepetésként ért minket, hogy ismét a kaposváriak segítettek kislányom gyógyulásában – jegyezte meg az édesapa. A Somogyi Bicskások továbbra is gyűjtik Borinak a kupakokat, amelyekből amint egy újabb nagyobb mennyiség összegyűlik, el is juttatják a családhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában