cukiság

2020.07.02. 20:00

Cumiztatják Nyafit, a kéthetes szarvasborjút

Mindössze két hetes dámszarvasborjút nevel Orbán Ágnes kisbajomi kecskefarmján. Az állatot a Kaszó Zrt. vadasparkjában találták a táborozók.

Góz Lilla

A kaszói vadásztábor résztvevői a vadasparkot körbejárva hangos sírásra lettek figyelmesek. – A kerítésen belül feküdt az elárvult kisborjú, nem tudni, hogyan került a park területére, ott ugyanis jelenleg nem tartózkodik egy szarvastehén sem – mondta el Szekeres-Ozvald Szabina, a Kaszó Zrt. üdülési és marketing osztályvezetője. Hozzátette: feltehetően valaki megtalálta a borjút, meg is próbálta gondját viselni, majd úgy gondolta, hogy a parkban lesz a legjobb helye.

Dajkakecskét kerestek a borjúnak, így került a kisbajomi Orbán családhoz. – A kecskékkel nem volt szerencsénk, nem fogadták el a szarvast, így lányaimmal etetjük naponta háromszor, már másfél liter tejet megeszik – mondta el Orbán Ágnes. Hozzátette: a kislány azért kapta a Nyafi nevet, mert ha magára hagyják, nyafogó-síró hangot ad ki. Árnyékként követi Ági lányát, Katát, aki a nevelőanyukává vált. – Mikor nagyon örül, négy lábon szökdel, próbáljuk összeszoktatni a réten a kecskegidákkal, addig marad nálunk, amíg ki nem fejlődik a fogazata és nem lesz már szüksége tejre – mesélte a befogadott állat gondozója. Nyafi a kaszói vadaspark lakója lesz, már nem tudják visszaengedni a természetbe, mivel túlságosan megszokta az ember közelségét.

A Kaszó Zrt. kéri, hogy senki se nyúljon a szarvasfélék kicsinyeihez, ne akarja megmenteni őket, nem árvák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában