strandszezon

2020.07.13. 11:30

Egy-egy felemás hétvége lehűti a fürdőigazgatók reményeit is

Jelentős forgalomcsökkenést tapasztalnak a somogyi fürdők vezetői, a vendégek csak lassan térnek vissza. A kánikulai hétvégék jó forgalmat hoznak, a változékony idő azonban – mint a múlt hétvége is – lehűti a reményeiket.

Koszorus Rita

Az első napos hétvégék visszacsalogatták a fürdővendégeket a városi strandokra. Az Igali Gyógyfürdőbe is átlagosan mintegy ezer turista váltott jegyet egy hétvége alatt júliusban. – A hideg vizes medence és a csúszda volt a legkedveltebb – mondta Pozsár Sándor, fürdővezető. – A gyógyvizes medencét is sokan igénybe vették. A fürdő teljes kapacitással üzemel, de érezhetően kevesebb a vendég.

A kevés magyar vendég mellett szinte nagyítóval kell keresni a külföldi turistákat Igalban. Nem jobb a helyzet Marcaliban sem, ahol korábban aránylag sok volt a külföldi látogató. Györkös Tamás fürdővezető elmondta: a törzsvendégeik ugyanakkor már nagyon várták a nyitást, főképp a szaunát, masszázst hiányolták. Egy hétvégén átlagosan 1200-an csobbannak Marcaliban, sportegyesületek is igénybe veszik a fürdő szolgáltatásait. Györkös Tamás hozzátette: tartós kánikula sokat lendítene a forgalmukon, ugyanis ilyenkor annyira „megtelik” a Balaton-part, hogy Marcaliig is elautóznak a turisták a frissítő habokért.

Siófokon egészen más a helyzet, mivel a Galerius Fürdőt általában akkor keresik fel az emberek, ha a magyar tenger túl hideg a strandoláshoz. – Rossz időben sokan jöttek el hozzánk – mondta érdeklődésünkre Balogh Renáta, fürdővezető. – Olyan a forgalmunk, mintha nem is lett volna koronavírus. Tehát a tavalyi év azonos időszakával megegyező.

 

Az igazgató elmondta: van olyan törzsvendégük, aki a nyitás óta minden nap jegyet vásárolt a Galerius Fürdőbe.

A Kaposvári Virágfürdőben a strandfürdő a legvonzóbb a kikapcsolódni vágyók számára, a meleg napokon itt is sokan fürödtek és most szombaton is elégedettek voltak a forgalommal.

– Egy átlagos hétvégén mintegy háromezer vendég is ellátogat hozzánk – mondta lapunknak Löffler Zita, a kaposvári Virágfürdő vezetője. – Kevés külföldi választja a Virágfürdőt, azonban a régióból egyre többen felfedezik. A vendégkörünk legnagyobb részét természetesen a helyiek teszik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában