villámáradás

2020.07.28. 11:25

Elúsztak az árral a mesztegnyői halak

Hatalmas pusztítást végzett a vihar a megyében. A zivatar nem kímélte Mesztegnyőt sem, ahol közel ezer mázsa halat vitt el a víz.

Koszorus Rita

Egyelőre tanácstalan Nagy László Péter polgármester, aki annak a tíz tónak gazdája, amelyek teljesen tönkrementek a vihar következtében. Azt mondta a Sonline.hu-nak, hogy közel ezer mázsa halat vitt el az ár. – A műtárgyak tönkrementek, a töltések átszakadtak – sorolta a károkat a tulajdonos. – Ezek helyreállítása iszonyú költség, legalább nyolcvan millió forint a keletkezett kár. Abban bízom, hogy a minisztérium segítséget nyújt majd.

A termelők ebben a térségben komoly károkat szenvedtek el, hiszen a zivatar cella itt haladt át, így aztán a vízgyűjtőre komoly mennyiségű eső hullt le. A tavakat pedig nem ekkora csapadékra méretezték. Nagy László Pétertől tudjuk, hogy Mesztegnyőn hat óra alatt közel 160 milliméter csapadék esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában