újrahasznosítás

2020.07.04. 20:00

Gumiabroncsok új élete békaként

Béka, teáskanna, hattyú vagy éppen kerekeskút. Gumiabroncsokból és PET-palackokból készítettek tucatnyi kerti díszt a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. udvarosai. Így szeretnék felhívni a figyelmet arra, mennyi minden készíthető a szemétből.

Góz Lilla

Béka, teáskanna, hattyú vagy éppen kerekes kút – gumiabroncsokból és PET-palackokból készítettek tucatnyi kerti díszt a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. udvarosai. Így szeretnék felhívni a figyelmet arra, mennyi minden készíthető a szemétből.

Ecsetet, fúrót és fűrészt ragadtak a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai a minap. Fóris Attila és Sárközi Sándor azzal az ötlettel állt elő, hogy hulladékból készítenének kerti díszeket. Gumiabroncsból béka, kerekes kút, valamint teáskanna is színesíti a hulladékudvar előtti teret. Fából pedig kisvonat és virágtartó is épült.

– A lakossági szemléletformálásra nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni, és munkatársaink javaslatára készültek hulladékból különleges kerti díszek, amelyeket bárki elkészíthet otthon – mondta el Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: a céljuk az volt, hogy megmutassák a gumiabroncsot, hulladékfát vagy PET-palackot mennyi mindenre lehet újrahasznosítani úgy, hogy még esztétikailag is nem mindennapi látványt nyújt. – A tucatnyi kerti dísz az országban szinte egyedülálló tanösvényünk mellett van, ahol a diákok játszva tanulhatják meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát – jegyezte meg Szilágyi Ádám.

A különleges hulladékból készült eszközöket nem csak dolgozóik, hanem több beszállítójuk is megcsodálja. Volt, aki le is fényképezte, hogy otthonában el tudja készíteni. A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. csatlakozik a műanyagmentes július kampányhoz, valamint augusztusban az üveg újrahasznosítására hívják fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában