csapvíz

2020.07.31. 10:36

Újra iható a víz dél-Somogyban

Péntektől ismét iható a csapvíz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon.

Sonline

A Dunántúli Vízmű Zrt. (DRV) pénteken közölte a Sonline.hu szerkesztőségével, hogy ismét forralás nélkül fogyasztható a hétvégi villámárvíz által sújtott területeken. Így Nagyatádon, Lábodon és Ötvöskónyiban is emberi fogyasztásra alkalmassá vált a víz, s nem kell tovább forralni. A társaság végzett a hálózat fertőtlenítésével, s az elmúlt napok vízmintavételi vizsgálatainak eredményei alapján a vízminőség helyreállt, ezért a csapvíz forralására a továbbiakban nincs szükség.

A vízfogyasztásra vonatkozó korlátozást az illetékes hatósággal, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával történt egyeztetés után július 26-án rendelte el a DRV, miután a nagyatádi vízművet is elöntötte az ár hétvégén. Ez átmeneti hiányt okozott a vízellátásban, valamint romlott az ivóvíz minősége. A vezetékes ivóvíz a korlátozás életbe lépésétől csak forralás után volt fogyasztható, illetve a lakosok az utcákat járó lajtoskocsikról is vételezhettek tiszta ivóvizet.

Az árvíz levonulása után lehetővé vált a víztermelő kutak üzembe helyezése, így a vízellátás újra biztosítottá vált, a vízellátó rendszer fertőtlenítését követően pedig helyreállt a vízminőség, ezért a víz forralására a továbbiakban nincs szükség.

Ezek is érdekelhetik