megfakult dicsfény

2020.08.25. 17:30

Világjáró katonai gépjárművek indultak utolsó útjukra

Afganisztánt és Irakot is megjárt katonai gépjárművet vagoníroznak be Kiskorpádon. A Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái kedden szállították a vasúti berakóhoz a huszonhét elavult teherautót, amelyek a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Parancsnokságára, Tápiószecsőre kerülnek.

Góz Lilla

Veterán katonai gépek indultak útnak kedden reggel Kaposvárról a Táncsics Laktanyából. A menetoszlopokat megkülönböztető jelzéssel ellátott felvezető gépjármű kísérte. Volt, aki megállt az út mellett és telefonjával fotózta le a harci járműveket.

– Nem minden nap látok ilyen gépeket, megörökítettem az egykori katona társaimnak és átküldöm nekik a közösségi oldalon – mondta el a fényképező autós. A kiskorpádi vasúti berakónál huszonhét darab elavult, a rendszerből kivont teherautó, vontató sorakozott fel kedden délutánra. A gépjárművek között több olyan is szerepelt, amely az iraki és az afganisztáni misszióban segítette a kaposvári katonák munkáját.

Akadt olyan teherautó is, amely már az 1970-es évek óta állt szolgálatban a logisztikai ezrednél. A Magyar Honvédség Parancsnokságának utasítása alapján a napokban nem csak Kaposváron, hanem számos másik alakulatnál is eltávolítják a felesleges és huzamosabb ideig nem használt üzemképtelen technikai eszközöket. Mielőtt a katonai járműveket elszállították, alaposan megvizsgálták a kerekek és rögzítő fékek állapotát, illetve a vontathatóságot. A gépjárművek a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Parancsnokságára, Tápiószecsőre érkeznek szerdán. A Németországból átvett régi teherautók, valamint régi orosz típusú eszközöket végleg kivonják az eszközállományból, majd ezeket értékesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában