marcali

2020.09.26. 09:00

Az ország legnagyobbika? Húsz felnőtt lakik jól az óriáspizzából

Valószínűleg az ország legnagyobb pizzája sül egy marcali pizzéria kemencéjében.

Koszorus Rita

Egyed Márton elképzelése alapján négyzetméteres pizzákat is sütnek az általa működtett étteremben. – A méterszer méteres pizza elkészítése egy órát vesz igénybe. Felnőttek esetében 20 embernek, vagy 35 gyereknek ajánlok egy ilyen adagot. Ha felvágom, akkor 64 szelet jön ki belőle – mondta Egyed Márton. Hozzá kell tenni, ezek a szeletek jóval nagyobbak, mint a kisebb, kör alakú társaik esetében. Volt olyan eset, hogy egy általános iskolás osztály kirándulása alkalmával rendelt a híres óriáspizzából, de végül a diákok nem bírtak a finomsággal.

Egyelőre nem igazolt, hogy a marcali gigapizza lenne az ország legnagyobbja, de jó eséllyel pályázik a címre. A legtöbb pizzériában nyolc tésztakorong sütésére alkalmas kemencét használnak, de Egyed Márton­éba kilenc fér, amihez egyedi sütőformát készíttetett. – Tavaly üzenetet küldött nekem egy olasz kolléga, amelyben a formáról érdeklődött, mert nagyon tetszett neki az óriástepsi – mondta Egyed Márton. – Megkérdezte, hol vettem, büszkén mondhattam neki: Marcaliban!

Nem csak a forma egyedi, de a doboz is, amelyben kiszállítják. Korábban nem létezett ugyanis 110 centiméteres doboz, 60-as volt a legnagyobb. Hónapokba telt, mire olyat is gyártottak az étteremnek, amelybe az óriáspizzák beleférnek. – Ha elvitelre rendelnek, kérni szoktuk, hogy házhoz vigyük – tette hozzá a Marcello tulajdonosa.

– Ennek praktikus oka van, személyautóba ugyanis nem fér bele. A hatalmas finomságot ha nem is éjjel-nappal sütik, de van, hogy heti háromszor megcsörren a telefon, hogy megrendeljék az olaszos ínyencség Góliátját tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában