életmentő vér

2020.09.09. 18:58

Ezrek adtak vért Somogyban a vöröskereszt felhívására

Újabb Somogyi Hírlap véradást tartottak szerdán a Kapos Hotelben. Tekintettel a koronavírus-járványra, egyszerre legfeljebb négy véradó lehetett a helyiségben.

Harsányi Miklós

Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai szájmaszkot és kézfertőtlenítőt biztosítottak a jelentkezőknek, s mindenkinek megmérték a hőmérsékletét. Nem léphetnek ugyanis a vérgyűjtés területére azok, akik az utóbbi 14 napban külföldön jártak, illetve köhögnek, lázuk van. A hirtelen szaglásvesztés vagy az ízérzés zavara is kizáró ok, akárcsak az izomfájdalom valamint az erős fáradékonyság. Hujber Tamás, a somogyi szervezet koordinátora azt mondta: egészséges, legalább 50 kilós, minimum 18 éves személyek jelentkezhetnek. A nők évente négyszer, a férfiak ötször adhatnak vért.

– A Magyar Vöröskereszt eddig az idén megyénkben 294 véradást szervezett – közölte. – Ezen 7540-en jelentek meg, s 4,5 deci vért vettünk le mindenkitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában