országtorta

2020.09.21. 14:00

Habkönnyű csábítás

Viszik az ország tortáját, mint a cukrot az egyik kaposvári cukrászdában. A vásárlók sorra rendelik a különleges édességet, a cukrászok folyamatosan sütik a finomságokat.

Koszorus Rita

Államalapításunk ünnepe alkalmából mutatták be hazánk születésnapi tortáját. Azóta már több somogyi cukrászdában kapható a nem mindennapi finomság. A vásárlók kedvelik a különlegességeket. – Egy szeletet szeretnék a diabetikus ország tortájából – mondta egy férfi ottjártunkkor a kaposvári Neu Cukrászdában. – Mindig kipróbálom az aktuális ország tortáját – mondta az őt kiszolgáló alkalmazottnak.

Az ország tortája idén a Curiositas lett, amelyet természetesen mi is megkóstoltunk. Szerencsére nem szaladt meg a finomságot kreálók keze, ami a cukrot illeti, így nem túl édes a torta. – Némi birsalma zselé dobja fel és narancsos mandula mousse van benne – mondta el érdeklődésünkre Kósa Ákos, a Neu Cukrászda cukrásza. Ugyan nem cukormentes az ország tortája, de mandulalisztből és keményítőből készült a tésztája. Ez teljesen másképpen viselkedik, mint a finomliszt – magyarázta Kósa Ákos. – Nem kell bele sütőpor, mert nincs benne sikértartalom. Sokkal inkább olyan, mint egy kevert tészta.

A Szentivánéji álom névre hallgató cukormentes változat természetesen nem tartalmaz cukrot, s a benne lévő meggynek köszönhetően kellemes és frissítő az ízvilága. Könnyű habkrém jellemzi, viszont a tetején lévő fehér csoki észrevétlen marad. – Zabpehelylisztből készült céklával – mondta Kósa Ákos. – Nem bonyolult elkészíteni, volt már ennél jóval bonyolultabb országtorta. Ezúttal a hozzávalók sem különlegesek, így könnyen elkészíthető.

Az idő dönti el, hogy mennyire válik majd közkedveltté a két finomság

Kósa Ákos, a Neu Cukrászda cukrásza eddig már mintegy kétszáz országtortát készített, a vásárlók legnagyobb örömére. A Neu Cukrászdában mindig sokan keresik az újdonságot: az ország tortája pedig mindig kedvelt. Sőt sokszor olyat is keresnek, amely évekkel ezelőtt vált az ország kedvencévé. A Curiositas és a Szentivánéji álom esetében is az idő dönti majd el, hogy mennyire válnak közkedveltté az édesszájú kaposvári vevők körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában