felsőoktatás

2020.10.02. 12:45

A reformátusokhoz kerülhet a kaposvári egyetem három kara

Nem cáfolta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Somogyi Hírlap kérdésére, hogy tárgyalások folynak a Kaposvári Campus három karának egyházi fenntartásba adásáról.

Koszorus R.

Lapunk úgy tudja, hogy a pedagógiai, a gazdaságtudományi és a művészeti kar kerülhet a Református Egyházhoz. Legalábbis erről egyeztet a megyeszékhely önkormányzata, az ITM, az intézményt fenntartó Szent István Egyetem és az egyház.

Megkérdeztük a Szent István Egyetemet és a minisztériumot is, hogy helytállóak-e információink, valamint, hogy pontosan miről egyeztetnek. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi indokolná a campus egyházi kezelésbe adását, valamint, hogy nem tartják-e félőnek a kaposvári felsőoktatás színvonalának csökkenését a fenntartó váltással. Illetve arra is rákérdeztünk, miről született döntés a tárgyalások alkalmával.

A Szent István Egyetem a minisztériumhoz irányított minket, ahol azt válaszolták: a kaposvári karok egyházi fenntartásba adására vonatkozó döntés egyelőre nem született. Valamint arról is tájékoztattak, hogy a Szent István Egyetem és a Kaposvári Egyetem összeolvadásával létrejött intézmény célja a hazai agrárképzés megújítása, nemzetközi versenyképességének növelése. A kaposvári felsőoktatás teljes, sokszínű képzési kínálata az összevonást követően is megmarad. A kormány minden olyan kezdeményezést támogat, ami a magyar egyetemek fejlesztését, az oktatás színvonalának növelését szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában