felhívásra töklámpás

2020.10.16. 14:29

Díjazták a töklámpások készítőit Nagyatádon

A Kulturális és Sportközpont, valamint a Nagyatádért Egyesület felhívására rekord mennyiségű töklámpást készítettek a nagyatádi intézmények, óvodák, iskolák, valamint gyerekek és felnőttek egyaránt. Pontos számot nehéz lenne írni, mert van olyan alkotás, ami akár 4-5 tököt is tartalmaz különféle formákban.

Györke József

Fotó: Picasa

Ormai István polgármester üdvözlő-köszöntő beszédében elismeréssel szólt az ügyes kezű készítőkről, valamint a gyerekek kezét irányító pedagógusokról, szülőkről és nagyszülőkről. Ez évben a platánfa közelében kialakított „Tök udvaron” mutatták be a sok művet kategóriánként. A hideg, esős idő ellenére megtelt a Kulturális Központ aulája, ahol a díjkiosztás zajlott. Előtte azonban Perák Veronika énekelt Hujber Balázs gitárkíséretével a „Tök jó”-ról.

A töklámpásokat hét kategóriában díjazták. Ez évben külön elismerték azok munkáját is, akik nem lámpást, hanem szép alkotásokat készítettek a néha hatalmas tökökből. Elismerést kapott a Százszorszép Óvoda Teknős Ernője, az Árpád Fejedelem Általános Iskola 1.b. osztályának Röhög-tökje, a Bárdos Iskola 5.c. osztályának Falánk Karcsija. A családi kategóriában Kulcsár János és unokái Török világ kompozíciója. Első és harmadik díjat kapott a Családok Átmeneti Otthona Zimankó és a Betlehem alkotása. A mécses nélküliek közül az Árpád Iskola 4. b. osztályának Ho-ho-horgász a tónál sok tökből összeállított műve. Egyéni első lett Bódis Hanna 5.b. Macskák énekével. A Kulturális Központ különdíját Vajda – Kuncz Lori (Nyitnikék Óvoda) Pillangó a jelem alkotása. Kategóriánként a második és harmadik helyezettek is emléklapot, jutalmat kaptak, valamint a különdíjasok.

Nagyon tetszett a Hamupipőke hintója (szintén) több tökből készült mű. Volt kisértet-kastély, Fred a polip, Tök jó otthon, Boszorkány, Macskák éneke, Jégvarázs Anna..

A díjátadást követően valamennyi alkotó sült tök csomaggal távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában