rendhagyó

2020.10.14. 20:00

Iskolában „stand upolt” a kortárs író

Rendhagyó irodalomórát tartott szerdán Lackfi János író, költő a Lorántffy Zsuzsanna református iskolában.

Marosi Gábor

A gimnazistáknak szervezett előadásokon a kortárs író, mint mondta, igyekezett „fogyaszthatóvá” tenni azokat a verseket, amelyekről a diákok nap, mint nap tanulnak. Lackfi János arra biztatta a fiatalokat, hogy a saját szemüvegükön keresztül mélyedjenek el a versekben és próbálják megvizsgálni úgy a költeményeket, hogy elszakadnak a tankönyvi elvárásoktól.

Petz Johanna, a református iskola pedagógusa, a program szervezője elmondta, végig érezhető volt, hogy Lackfi János ért a fiatalok nyelvén, a „stand up” jellegű előadását pedig láthatóan nagyon élvezték a gyerekek. A költő több olyan szerzeményét is felolvasta, amely a mai diákélet nehézségeit mutatja be vicces formában. Petz Johanna kiemelte, az iskola jellege miatt is fontosak a közösségi alkalmak. Az intézményben mindig törekedtek arra, hogy színes programokat szervezzenek, ezért is hívtak meg neves sportolókat, színeszeket és kutatókat az elmúlt években.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában