faültetés

2020.10.11. 18:30

Az utcát díszíti, a madarakat táplálja a fasor

Harminc fával járult hozzá Várda az Országfásítási Programhoz. A díszkörte fák

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

Díszkörte fákat ültettek el szombaton délelőtt Várdán a Petőfi Sándor utcában. A harminc csemetét az Országfásítási Program keretében kapta a település.

Varga András polgármester elmondta, a földlabdás fákat a falu leghosszabb utcájának egyik oldalára ültették el. A fásítást kertészmérnök segítette, de a falu apraja és nagyja is bekapcsolódott a munkálatokba. A program részeként karókat és kötöző madzagokat is kapott az önkormányzat, így ezeket nem kellett megvásárolniuk.

Fotó: Kovács Tibor

A két-három éves csemeték várhatóan két év múlva már virágoznak is, így az apró barna gyümölcsök is beérnek majd. A termése emberi fogyasztásra alkalmatlan, a madaraknak azonban kiváló táplálék.

Fotó: Kovács Tibor

Az ültetés után a Petőfi utcai felújított játszóteret is felavatták. A gyerekek kipróbálhatták a mérleg és a rugós hintát, a mászókát, valamint a csúszdát, de a fából készült köztéri bútorokat is. A településen több játszótér is megtalálható, ezeket kilenc várdai óvodás és huszonkét általános iskolás használhatja nap, mint nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában