tök jó napok

2020.10.25. 11:30

Különleges tököket faraghatnak Rádpusztán

Minden a sárgálló gyümölcs körül forog ezen a hétvégén Rádpusztán.

Koszorus R.

A kilencedik Tök jó napokon Rádpusztán kicsik és nagyok együtt faraghatnak félelmetes lámpásokat dísztökből. A legjobbakat pedig szakértő zsűri szemlézi. Van köztük olyan is, amely már a – még nem túl közeli – karácsony hangulatát idézi, s olyan is, ami cseppet sem ijesztő, sőt inkább egy kastélyra hajaz a kivájt tök.

A faragásban és a festésben Kalmár Benedek tökkirály segít a résztvevőknek. Az akasztói férfi növény nemesítő, ezért ő aztán igazán ért a sárga gyümölcshöz. A legkülönlegesebbeket el is hozta megmutatni Rádpusztára, de jóval többet nemesített már. Például gyűszűnyi méretűt is, amely közkedvelt a virágkötők körében.

 

A Rádpuszta Élménybirtokon persze a tökfaragásnál jóval több lehetőség van a kellemes időtöltésre, hiszen újbort is kóstolhatnak a résztvevők és fantasztikus tökös ételeket fogyaszthatnak a Nádfedeles Csárdában. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jóvoltából igazi balatoni halászlevet is kóstolhatnak a vendégek.

A gyerekek örömére arcfestés színesítette a programot, s tökös kvízen, vagy kincskeresésen is részt lehetett venni. Azok a lurkók akiket ezek a programok mégsem foglalkoztattak, megcsodálhatták a Rádpuszta Élménybirtok állatait, vagy kirándulhattak a kisvonattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában