2020.10.18. 15:23
Ropogós töpörtyű csalogatta a vendéget Imremajorba
Az idén a járvány miatt ugyan nem tartottak meg a hagyományos töpörtyű fesztivált, de így sem maradtak a Majorkába látogatók a ropogós finomság nélkül.
Fotó: NEMETH LEVENTE
Látványos töpörtyűsütés várta az érdeklődőket a Nagyberekben vasárnap, ahol pogácsa, kenyér és krém is készült töpörtyűízesítéssel.
– Bene Zsolt a töpörtyű készítő mesterünk, úgy csinálja, ahogy mi majorkaiak szeretjük, nem nyomjuk ki nagyon vékonyra, 2-3 órán át kell sütni és félidőben kis tejjel puhítjuk, majd sóval ízesítjük – mesélte Antics László, a Majorka Turisztikai és Rendezvényközpont vezetője a rendezvényen.
Töpörtyűnap Imremajorban (fotó: Németh Levente)
A kemencében langalló sült, a bográcsban bivalypörkölt rotyogott. A hölgyeket meg is dolgoztatták, számukra kukoricamorzsoló versenyt szerveztek. A Hunyady udvarban a Két Kakas Gasztro Piacon több mint harminc árus kínálta mézeit, sajtjait, füstölt húskészítményeit, fürjtojásokat, sőt még házi sört is vásárolhattak az érdeklődők.