fotók és videó

2020.10.18. 15:23

Ropogós töpörtyű csalogatta a vendéget Imremajorba

Az idén a járvány miatt ugyan nem tartottak meg a hagyományos töpörtyű fesztivált, de így sem maradtak a Majorkába látogatók a ropogós finomság nélkül.

Góz Lilla

Fotó: NEMETH LEVENTE

Látványos töpörtyűsütés várta az érdeklődőket a Nagyberekben vasárnap, ahol pogácsa, kenyér és krém is készült töpörtyűízesítéssel.

Bene Zsolt a töpörtyű készítő mesterünk, úgy csinálja, ahogy mi majorkaiak szeretjük, nem nyomjuk ki nagyon vékonyra, 2-3 órán át kell sütni és félidőben kis tejjel puhítjuk, majd sóval ízesítjük – mesélte Antics László, a Majorka Turisztikai és Rendezvényközpont vezetője a rendezvényen.

 

A kemencében langalló sült, a bográcsban bivalypörkölt rotyogott. A hölgyeket meg is dolgoztatták, számukra kukoricamorzsoló versenyt szerveztek. A Hunyady udvarban a Két Kakas Gasztro Piacon több mint harminc árus kínálta mézeit, sajtjait, füstölt húskészítményeit, fürjtojásokat, sőt még házi sört is vásárolhattak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában