cukiság

2020.10.21. 13:01

Szofi, a vidrabébi az új lakó Petesmalomban

Szofi az új lakója a Petesmalmi Vidraparknak.

Góz Lilla

A gyöngyösi állatkerthez érkezett a hétvégén egy kérés, hogy találtak a környéken egy pár hetes vidrát, majd a Balatonhoz lehozták a kicsi állatot és innen vitte haza Balogh Márta. Gondozója elmondta: a négy-öt hetes kölyök hétfőn kapott chipet és tartási engedélye folyamatban van. – A vidra immunrendszere még gyenge, a szabad életre készítjük fel, ezért dögönyözni nem lehet, viszont pénteken a tökös családi napon megmutatjuk az érdeklődőknek előre meghatározott időpontban – mondta el a Somogy Természetvédelmi Szervezet vidraparkjának vezetője.

Hozzátette: október 23-án vidraetetéssel is készülnek, valamint a gyerekek tököt faraghatnak és kavicsot festhetnek. Szofit háromóránként kell cumiból etetni, macska tejpótló tápot kap. – Nagyon hisztis, mielőtt etetés van játszani kell vele, még szokjuk egymást – jegyezte meg gondozója. Márta párja OSB lapokból épített a picinek otthont, amelyet puha plédekkel béleltek és plüss állatokat is raktak bele. Szofi a negyvenegyedik vidra, amelyet Balogh Márta gondoz. Azt tervezi, hogy Szofit egy éves korában visszaengedi a természetes környezetébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában