jó munkahely

2020.12.27. 18:15

Családbarát és szerethető is ez a munkahely

Sikerrel pályázott, szerethető munkahely címet nyert a szoftverfejlesztéssel foglalkozó kaposvári Precognox Informatikai Kft. Sokat tesznek azért, hogy jó érzéssel töltsék el a munkaidőt az ott dolgozók.

Gyeszát Zsolt

Fotó: LANG ROBERT

Jóföldi Endre számára is öröm az új cím, ám a kaposvári vállalkozás ügyvezetője fontosabbnak tartja az ahhoz vezető felkészülési folyamatot, szerinte ugyanis az abból születő tapasztalatok az igazán hasznosak egy szervezetnek. – Amikor egy ilyen címre pályázunk, végig kell gondolnunk, melyek azok a szempontok, amik előre vihetik még a céget – mondta a szakember.

Hozzátette: nem ez az első ilyen jellegű elismerésük, hiszen a közelmúltban megkapták például a Családbarát munkahely címet is.

Hosszú ideje nagy gondot fordítanak többek között a munkakörülményekre, illetve a technikai felszereltségre – tudtuk meg Jóföldi Endrétől. Biztosítják a szakmai fejlődési lehetőséget, támogatják az egyéni igényekből fakadó kezdeményezéseket vagy például az utazási szándékot. Figyelnek arra is, hogy illeszkedjenek a környezet- és egészségtudatos szemléletbe. Emellett fontosnak tartja, hogy befogadó a csapatuk, azaz segítik azokat, akik újonnan kerülnek a vállalkozáshoz.

A szakemberhiánnyal párhuzamosan szerencsére ez utóbbira is van példa, hiszen hamarosan két új szoftverfejlesztő csatlakozik a céghez. Egyikőjük Zalaegerszeg mellől, másikuk pedig Kecskemétről költözik Kaposvárra. Utóbbi ráadásul nyelvészetből doktorált.

Az ügyvezető szerint a folyamatos fejlődési igény viszi előre a céget. Egy szlogenre építkeznek, miszerint mindent lehet jobban csinálni. – A szoftverfejlesztés önmagában is érdekes, innovatív terület, de nem csak informatikai cégek lehetnek szerethető munkahelyek – tette hozzá.

– Örülnék, ha a következő évben más területen tevékenykedő somogyi vállalkozások is kiérdemelhetnék ezt. Jóföldi Endre elmondta: több mint ezer pályázó közül százötven kis- és középvállalkozás kapta meg az idén a Dreamjo.bs álláskereső portál által meghirdetett Szerethető munkahely címet zsűri értékelése, illetve közönségszavazás alapján. Somogyban működő cégként egyedül a Precognox került ebbe a körbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában