flashmob

2020.12.17. 15:30

Harmonikáktól volt hangos a Kossuth tér

Zenés flashmobot tartottak csütörtök délután a zeneiskolások.

Turbéki Bernadett

Régen játszott zenekar a kaposvári Kossuth téren. Az idei Adventre tervezett szokásos „pajtakoncertek” ugyanis egytől-egyig elmaradtak. Durovics Dórának, a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola harmonikatanárának már hiányoztak a tanítványai, mert az oktatás náluk is online folyik egy ideje. Mivel elmaradt a zeneiskola valamennyi növendék-hangversenye is, úgy döntött, egy alkalmi zenekart hoz össze. Legtöbbjük csupán ebben a tanévben kezdte a hangszer csínjának elsajátítását, és még sohasem játszottak együtt.

A nyolc fős társaság így gyorsan összepróbálta a karácsonyi dallamokat a zeneiskola udvarán, majd együtt sétáltak le a Kossuth térre, a város karácsonyfája alá. A csendes éj dallamait a legfiatalabb tanítvány kezdte, a többiek sorra bekapcsolódtak a Csendes éj dallamaiba.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3P3FzQx5exUhyP6fJJiPiqPd08-1gjXkqgIR97AhSWqt-RNfAorx5y9mY&v=NXFeZZV_rYo&feature=youtu.be

– A gyerekeknek motiváló lehetett ez a pár perces kis előadás, a legtöbb növendéknek ez volt az első „koncertje” – fogalmazott a fiatal zenetanárnő, aki tervezi, hogy lesz folytatása a mostani flashmobnak. – Teljes mértékig meg vagyok elégedve a tanítványaim játékával. Tavasszal és nyáron is kitalálunk majd valamit, amivel megörvendeztethetjük a járókelőket, mint ahogy most is tettük – mondta Durovics Dóra, aki minden esetre azt tervezi, hogy harmonikatábort is szervez majd nyáron a tanítványoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában