segítő kezek

2020.12.16. 20:00

Most még inkább szükség van a támogatásra

Az év végi ünnepek közeledtével és a világjárvány idején különösen sok munkájuk akad a zamárdi Segítő Kezek Alapítvány munkatársainak. A civil szervezet idős, elesett embereknek segít, olykor a mindennapi teendők ellátásában, olykor pedig csak egy jó szóval.

Koszorus R.

Fotó: NemA

Torjai Miklós kerékpárján érkezett a Segítő Kezek Alapítvány zamárdi irodájához, miután már lejárta reggeli köreit gondozottjainál. – Sokan azt mondják, nem tudják mi lenne velük nélkülünk – magyarázta a munka fontosságát Torjai Miklós, aki segítőként tevékenykedik a szervezetnél. – Nekem tizenkét gondozottam van, akik teljesen egyedül élnek, sokszor egy jó szó is hatalmas segítség számukra.

Mások mellett Komáromy Gábornénak is segít immár két esztendeje. – Jóleső érzés és biztonságot is ad, hogy naponta becsengetnek hozzám – mondta lapunknak az asszony. – Van, hogy csak annyit kérdez, hogy vagyok, mi újság, mire van szükségem. Segít fát behozni, függönyt feltenni és kiváltja a gyógyszereket – sorolta.

Németh Lajosné a koronavírusos időszakban különösen odafigyel az egészségére, ebben pedig fontos segítséget kap a Segítő Kezek Alapítványtól. – Amit lehet és tudok megoldom, de jól jön egy kis segítség, amelyet az alapítvány biztosít részünkre.

A környéken sok az egyedül élő idős ember, vannak akiknek egyáltalán nincsenek rokonaik, s olyanok is, akiknek családtagjai messze vagy külföldön élnek. Nekik nyújt segítséget a civil szervezet, amely már 2011. óta végzi tevékenységét. Jelenleg 290 idős, elesett vagy szociálisan rászoruló számíthat rájuk hat településen: Ádándon, Balatonszabadiban, Siójuton, Zamárdiban, Balatonbogláron és Balatonlellén. De 2021-től már Siófokon is kérhetik a térítésmentes ellátást az arra rászorulók – hívta fel figyelmünket Hosszú Zsuzsanna, az alapítvány elnöke és egyik alapítója. – Huszonkilenc főállású munkatársunk van és tizennégy segítő megbízásos formában végzi munkáját – tette hozzá Hosszú Zsuzsanna. – Eddig is nagy szükség volt a munkánkra, de most a világjárvány idején ezt fokozottan érezzük.

– Mondhatjuk, hogy a frontvonalban vannak a dolgozóink – tette hozzá Miklós Mária, az alapítvány másik alapítója. Az idősekkel, a legveszélyeztetettebb korosztállyal dolgoznak minden nap. Segítenek a bevásárlásban, ház körüli munkában, hó eltakarításában, gyógyszerek kiváltásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában