fejlesztés

2020.12.01. 11:00

Több fény és kamera növeli a biztonságot

A somogyaszalói önkormányzat folyamatosan gondoskodik a sírkert gondozásáról, a temetőnél korszerűsítették a közvilágítást, s kamerarendszert is telepítettek.

Harsányi M.

Terveik között szerepel, hogy jövőre urnafalat állítanak majd.

– Új tetőt kapott a ravatalozó és hosszú idő után az épület külső szigetelését is sikerült megoldani – mondta lapunknak Törzsök Gabriella somogyaszalói polgármester. – Eredményesen indultunk a Magyar Falu Program pályázatán, s a 6,3 millió forintos támogatás lehetővé tette, hogy bővítsük a közvilágítást A Hegyi utcában korábban ugyanis többször gondot jelentett a sötétség, s ezért négy oszlopot és öt nagy reflektort helyeztünk ki.

A közelmúltban 16 biztonsági kamerát is felszereltek. Az éjjel-nappal látó, nagy felbontású berendezéstől a közbiztonság további erősödését várják a községben, a rögzített felvételt 14 napig tárolják, utána automatikusan törlik. A technikai fejlesztéssel próbálják elejét venni a koszorú és viráglopásnak, rongálásnak.

Fotó: M. P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában