nemes ügy

2020.12.01. 20:00

Újabb lehetőséget kapnak a szervátültetett gyermekek

Online árverést rendeznek kortárs festők képeiből a szervre váró és a már szervátültetett gyermekeket nevelő családok megsegítésére.

Góz Lilla

Ezen nemes ügy mellé állt Szabó Győző színművész és Albert László kaposvári festőművész. Közös alkotásukat, a Lichtenstein Nővére című olajfestményt bocsátották árverésre.

Az online aukciót a Transz­plantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet rendezi ötödik alkalommal. – Az ábrázolt nővér a jelenlegi járványhelyzetre utal, a háttérben pedig a kaposvári városháza tornya látható – mondta el Albert László kaposvári kortárs festő. Hozzátette: rajtuk kívül több mint egy tucat kollégájuk csatlakozott örömmel a kezdeményezéshez.

Az árverés végén a bevételt a koronavírus-járvány következtében nehéz anyagi helyzetbe került, szervre váró és szerv­átültetett gyermekeket nevelő családok kapják. Az árverésre kerülő alkotások december 1–11-ig tekinthetők meg a budapesti SCH Galériában. Ez idő alatt lehet licitálni a képekre az axioart.com oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában