fotók

2021.01.17. 15:43

Előkerült a szánkó, jegesedik a Balaton

A gyerekek örültek a legjobban a hétvégén leeső hónak. Somogyban átlagosan vasárnap reggelre 4-5 centiméter hó hullott, a legtöbb a megye déli részén.

Góz Lilla

A padlásokról, garázsokból előkerültek a szánkók. Sokan csúszkáltak a Kaposváron a Városligetben és a balatonboglári Várdombon is, de találkoztunk olyan gyerekkel is, aki fekve angyalkát formázott a hóban. A megyei katasztrófavédőket mindössze egy esetben riasztották vasárnap Somogyaszalóba, ahol a Kötél Egyesület önkéntesei egy mentőautó segítségére siettek. A megye rendőreit szintén egy esetben riasztották, a Rippl-Rónai utcában kapcsolószekrénynek ütközött egy gépkocsi.

Kardosfánál jégpáncél alakult ki, tucatnyi autó elakadt a Ropolyi-tó környékén, ezért nem tanácsos arra közlekedni. Megindult a jégképződés a Balaton déli partján. Szombaton még az északnyugati szelet is viharos közeli lökések kísérték, így a partra kicsapódó víz a növényekre, tereptárgyakra is ráfagyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában