100

2021.01.05. 13:00

Száz esztendeje segíti a gyékényesi Juci nénit a család összetartó ereje

Néhány nappal ezelőtt, december 22-én töltötte be a századik életévét a gyékényesi Horváth Jánosné, akit a jeles alkalomból Teszlákné Navracsics Nikoletta polgármester, Ledniczky Mónika jegyző és Pókos Jánosné, a helyi nyugdíjasklub vezetője köszöntött otthonában, ahol a legkisebb lányával és annak családjával él.

Varga László

A szép kort megélt Juci néni régóta özvegy. Volt katonatiszt férjét három évtizede vesztette el. Öt gyermeke, tizenegy unokája és tizenkilenc dédunokája van. Bár a férje munkájából adódóan huszonhat alkalommal változtattak lakhelyet, Gyékényest tartja mind a mai napig igazi otthonának, ahova párja nyugdíjazását követően, 1957-ben költöztek. Gyermekeit nagy szeretetben nevelte, és elmondása szerint a család összetartó ereje tartotta benne a lelket a nehéz napokban is. Bár a látása megromlott, az idős asszony szellemileg még mindig friss.

Pókos Jánosnétól tudjuk, hogy hat éve minden születésnapján megköszöntötte a megyei nyugdíjas szövetség, emléklapját is átadva.

– Mintha csak megállt volna az idő felette, az arca most is ugyanolyan, mint amikor először voltam nála, és ő is pontosan emlékszik az első találkozásunkra – jegyezte meg. A polgármester nem tud róla, hogy valaha is lett volna százéves lakója a településnek, ezért volt számára is felemelő Juci néni köszöntése. Gyékényesen nagy becsben tartják az időseket, a járvány idején különösen odafigyelnek rájuk, karácsony előtt a falubeliekkel együtt ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában