börze

2021.02.05. 09:00

Amit valaki megunt, másnak akár kincs is lehet

Több ezer bútor, lakberendezési tárgy fordult meg az elmúlt három évben a Kaposvári Újrahasználati Központ kínálatában. Az otthon feleslegessé vált tárgyakat kedvezményes tárolási díj ellenében lehet leadni a központban, ahonnan hamar elkapkodják többek közt a diavetítőket, a könyveket, de nemrégiben egy rokka is gyorsan gazdára talált.

Góz Lilla

Több ezer bútor, lakberendezési tárgy fordult meg az elmúlt három évben a Kaposvári Újrahasználati Központ kínálatában. A valahol már feleslegessé vált tárgyakat kedvezményes tárolási díj ellenében lehet megvásárolni a központban, ahonnan hamar elkapkodják többek közt a diavetítőket, a könyveket, de nemrégiben egy rokka is gyorsan gazdára talált.

Ottjártunkkor két ember kellett hozzá, hogy egy narancssárga, szinte új kanapét becipeljenek a Kaposvári Újrahasználati Központba. Mellette üvegpoharak, könyvek, szekrénysorok, fotelek, görkorcsolyák is várták új gazdájukat.

– 2018-ban döntöttünk úgy, hogy a megunt vagy nem használt bútorokat, szőnyegeket, lakberendezési tárgyakat behozhatják ide ingyenesen a szolgáltatási területünkön a velünk szerződött lakosok, ezeket egy kedvező tárolási díj ellenében odaadjuk az érdeklődőknek – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: három éve Budapest után az országban másodikként nyitották meg a központot.

Volt, hogy egy ajándékot nem tudtak visszaváltani, és ott hagyták a központjukban. – A kisebb termékek pár száz forintba, a bútorok maximum ötezer forintba kerülnek, ruhákat higiéniai szempontok miatt nem, valamint elektronikai eszközöket sem fogadunk a központban, mert nincsenek dolgozóink, akik ezeket javítani tudnák – sorolta az ügyvezető. Kiemelte: a közösségi oldalukon minden kedden felteszik az aktuális kínálatot, amely pár nap alatt gazdára is talál.

– A közelmúltban volt itt egy srác, aki a munka miatt Kaposvárra költözött üres albérletbe, és tízezer forintból berendezte a központban található bútorokból – mondta el Figura István dolgozó. Hozzátette: hamar gazdára talált egy tökéletesen működő Singer varrógép, de elkapkodták a diavetítőket is. Népszerűek a könyvek és a szekrények is. Ottjártunkkor egy csombárdi férfi érdeklődött egy franciaágy után, és nem hitte el, hogy a jó állapotú bútort pár ezer forintért elviheti.

A legtöbben a szerdai napon, a hosszított nyitvatartási idő alatt, illetve szombaton látogatnak el a központba, hogy a limlomok között kincsekre bukkanjanak.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában