gyümölcsé a földért

2021.02.13. 09:00

Az esőerdők megmentését támogatja a siófoki cég

Klímasemleges cégként működik január 1-je óta a Sió leveleket gyártó Sió Eckes Kft., és ugyanez igaz a piacvezető európai gyümölcslégyártó Eckes Grannini csoport valamennyi cégére. A vállalat az Amazonas esőerdeinek megmentését támogatja, ezzel kompenzálva csökkentik ökológiai lábnyomukat – jelentették be pénteken a cég siófoki üzemében.

Kolumbán Tünde

Magyarország klímastratégiája tudatos szemléletet követ, a magyar kormány úgy gondolja, hogy tartozunk annyi felelősséggel a jövő generációjának, hogy ezt a csodálatos környezetet legalább így, vagy még szebben és tisztábban adjuk tovább – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az ikonikus, hazai gyümölcselveket gyártó Sió Eckes Kft. logisztikai raktárában pénteken, ahol arról is beszélt, hogy környezetünk védelme fontos lokális és személyes feladatunk. – Itt cselekvésre és tettekre van szükség nem pedig csak elköteleződésre vagy hangzatos kijelentésekre – hangsúlyozta a kormányszóvivő. – Ebbe az irányba lép a magyar kormány és nagy öröm az, amikor azt látjuk, hogy egy-egy vállalat is aktívan kiveszi a részét ebből a munkából.

A Sió 1977 óta gyárt gyümölcslevet Siófokon, a nemzetközi nagyvállalati háttérrel rendelkező Sió Eckes Kft. termékei azóta sokat változtak. A klasszikus alutasakos ivólevek már csak a múltat jelentik, a siófoki üzemben környezetbarát technológiával készül és lebomló csomagolásba kerül a gyümölcslé, de küszöbön a papírszívószál bevezetése is. – Az a missziónk, hogy megőrizzük és megosszuk a természet valódi örömét minél több emberrel – emelte ki Kovács Ágnes, az Eckes-Granini csoport marketing és innovációs vezetője. Kovács Ágnes azt is mondta, mérhetően szeretnének hozzájárulni az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, ezért a cég azzal ellensúlyozza az ökológiai lábnyomát, hogy január 1-je óta klímasemlegesen működik. Ezt a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának kompenzációjával tudják elérni.

Mindez úgy valósul meg, hogy a vállalat csatlakozott egy Brazíliában zajló klímavédelmi projekthez, amin keresztül az Eckes-Granini Csoport az Amazonas esőerdeinek megóvását, mintegy 18 ezer hektárnyi erdő megmentését támogatja.

Tizenkét éve nem volt ilyen pusztítás a brazíliai őserdőkben

– Az Amazonas a Föld tüdeje, az esőerdők szén-dioxid megkötőképessége rendkívül magas, ezért ha ott teszünk valamit, azzal hatékonyságban rengeteget adunk a Földnek – mondta Kovács Ágnes, az Eckes-Granini csoport marketing és innovációs vezetője pénteken Siófokon, hozzátéve, hogy az elmúlt két évben több mint 19 ezer négyzetkilométer területnyi növényzetet irtottak ki az Amazonas vidékén. A probléma jelentőségét jól szemlélteti, hogy 2008 óta nem volt példa ilyen jelentős mértékű pusztításra a brazíliai esőerdőkben – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában