környezetünk tisztasága

2021.02.26. 20:00

Két pótkocsit töltött meg az illegális szemét Nagybajomban

Javában tart Nagybajomban az illegális szemétlerakók megszüntetése.

Andricz Gabriella

Hétvégén a helyi ALTERNAIV Egyesület önkéntesei szemeteszsákokat ragadtak, és elkezdték a tavaszi szemétkommandó akciójukat a lakóhelyük környékén. Két pótkocsi telt meg a szeméttel, amelyet a város egyik legszemetesebb területén gyűjtöttek össze. Megtudtuk, hogy egy Nagybajom környéki erdei útvonalat is bejártak, hogy megtisztítsák az út szélét a szeméttől. A több mint 20 kilométeres szakaszon a hosszához képest nem volt sok szemét, de így is rengeteg energiaitalos, sörös-, ásványvizes palackot és alumíniumdobozt gyűjtöttek be.

Ezen kívül az erdei munkákhoz tartozó motorolajos dobozok is szép számmal szegélyezték az utat. Az ALTERNAIV Ifjúsági és Kulturális Egyesület tevékenységének egyik meghatározó célja Nagybajom lakosságának környezettudatos szemléletformálása, a kerti hulladék égetésének csökkentése is. A tavasz során komposztáló területek szeretnének kialakítani, valamint faültetéssel, workshopokkal, információs kiadványokkal szeretnék a lakosság figyelmét felhívni a tudatos környezetvédelmi tevékenységre. A szemétkommandót helyi cégek munkavédelmi kesztyűkkel és kézfertőtlenítőkkel segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában