nem tétlenkedtek

2021.03.27. 13:00

Életet mentettek a talpraesett tinik Somogyudvarhelyen

Talpraesett középiskolások mentették meg egy 61 éves férfi életét Somogyudvarhelyen, aki egy elhagyatott úton lett rosszul, miközben leszállt az este. A fiatalok azonnal a bajba jutott férfi segítségére siettek.

K. G.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook

A nagyatádi Turi Katinka a kaposvári Munkácsy-gimnáziumba jár az ötéves, két tan­nyelvű képzésre, 9. osztályos kollégista, de most a digitális oktatás miatt otthon tartózkodik.

– Hétvégén Somogyudvarhelyen kocogni indultunk a barátommal, fél nyolckor, a kijárási tilalom előtt vettük hazafelé az irányt – mondta a 16 éves Turi Katinka. – A két utcát összekötő földúton, a Lisztes kocsma mögött egy árnyat vettünk észre a földön. A mobiltelefonjaink vakujával világítottunk, előbb csak egy körvonalat láttunk. Amikor közelebb értünk, akkor láttam, hogy egy idős ember négykézláb támaszkodott a földút szélén. Először megijedtünk, de utána egyből odamentünk segíteni.

Az idős férfi a közeli Kishegyről próbált hazajutni, de háromszor elesett, beütötte a fejét, vérzett. Próbáltak segíteni neki felállni, de láthatóan elvesztette a tájékozódási képességét, pár lépés után újra összeesett. A tinik azt mondták neki, hogy inkább csak feküdjön, vegyen mély levegőket. A férfi azt felelte, hogy szédül, nincs ereje felkelni. Közben a fiú felhívta az édesanyját, majd mentőt hívtak hozzá. A mentőautó Nagyatádról érkezett 20 perc múlva.

– Katinka várta a mentőket, hogy ne tévedjenek el, és én szóval tartottam a bácsit, stabil oldalfekvésbe helyeztem – emlékezett Faragó Benedek.

Másnap az idős férfi hozzátartozója felhívta Benedek édesanyját, hogy tudassa, a bácsi mindenre emlékszik, köszöni szépen a segítséget, és jól van. A 61 éves férfi nem szokott alkoholt inni, de gyógyszert szed, a betegsége miatt lehetett rosszul. Tudja, hogy a kamaszok mentették meg az életét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában