adomány

2021.03.12. 10:27

Húsz raklapnyi segítség érkezett a városi védekezéshez

Húsz raklapnyi 18 600 darab kézfertőtlenítőt adományozott Kaposvár város önkormányzatának egy helyi gyógyszergyártó vállalat.

Góz Lilla

– Harmadik alkalommal segítenek a koronavírus elleni védekezésben, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta el Borhi Zsombor alpolgármester a péntek reggeli átadón. Hozzátette: a kézfertőtlenítőt intézményeikbe, civil szervezetekhez, iskolákba és óvodákba juttatnak el. Jut az adományból az ökumenikusok Biztos kezdet gyermekházába, a Máltai Szeretetszolgálathoz, a hajléktalanszállóra, a Borostyánvirág anyaotthonba, valamint a humánszolgáltatási gondnoksághoz.

Krümmer Bence, a HGA Biomed ügyvezetője elmondta: egy éve kezdtek el kézfertőtlenítő folyadékot gyártani, amelyekből az egészségügyi ellátórendszerbe juttattak el először. – Fontosnak tartjuk, hogy segítsük a helyi közösségeket, Kaposvár szívügyünk, ezért szerettünk volna több ezer saját gyártású kézfertőtlenítő szerrel hozzájárulni a védekezéshez – sorolta az ügyvezető. Hozzátette: a napokban az önkormányzat juttatja el az adományt a szervezetekhez, intézményekhez. Bíznak abban, hogy a következő pár hét en belül javul a járványhelyzet és csökken a megbetegedések száma a somogyi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában