kényszerszünet

2021.03.21. 19:00

Korszerűbb iskolákba térhetnek vissza a diákok

A koronavírus járvány harmadik hullámában is zajlanak a Kaposvári Szakképzési Centrum beruházásai. Szigorú biztonsági intézkedések betartása mellett a Nagyatádi Szakképző Iskola diákjainak új vendéglátóipari tanműhelyt alakítanak ki, közel 100 millió forintért.

Harsányi Miklós

A járvány idején is zajlanak a Kaposvári Szakképzési Centrum beruházásai. A Nagyatádi Szakképző Iskola diákjainak új vendéglátóipari tanműhelyt alakítanak ki, közel 100 millió forintért. – Intézményünk életében jelentős fordulatot hoz a beruházás, mely hosszú távú célokat is szolgál – hangsúlyozta Döméné Lajos Katalin, a nagyatádi iskola igazgatója. – A 21. századi, modern körülményeknek köszönhetően minden bizonnyal többen választják majd iskolánkat, s tovább nő az érdeklődés a piacképes szakmák iránt.

Légkeveréses sütőrendszer, nagy teljesítményű hűtők és speciális tűzhelyek: az új vendéglátóipari kabinetbe közel tízmillió forintért rendeltek konyhai berendezéseket. Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja közölte: a felújításra, bővítésre összességében 63 millió forintot fordítanak. A nagyjából 180 négyzetméteres épületben előkészítő, tankonyha és tanétterem is helyet kap. A kivitelező előreláthatóan április végén fejezi be a munkát.

– A nagyatádi fejlesztés több okból is meghatározó számunkra – közölte Csiba Ágota. – A nagyatádi diákok korábban egy bérleményben töltötték szakmai gyakorlatukat, az utóbbi három évben a kadarkúti Jálics Ernő Szakképző Iskolába jártak. Az új vendéglátóipari kabinet átadásával egycsapásra változik a helyzet, mivel a szakképző iskola szakács, cukrász és pincér diákjain kívül a technikum turisztikai technikus tanulóit, és a felnőttek szakmai képzésére jelentkezőket is ott oktatják.

Kiemelte: a tanműhely-fejlesztési programban a Lamping József Technikum felújítása lesz soron, 150 millió forintért.

Vonzóbb képzés

A Kaposvári Szakképzési Centrum 11 intézményébe csaknem 5000 diák jár. 2019 szeptemberétől idén márciusig közel 500 millió forintot fordítottak fejlesztésre. Nemrég 100 millió forintból megújult a kaposvári Noszlopy közgazdasági technikum B épülete, a Széchenyi István Technikumban a nyílászárócsere mellett a fűtésrendszer modernizálása is elkészült. A barcsi Dráva-völgyében pedig a sportcsarnokot tették rendbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában