segítség

2021.03.31. 11:00

Óvodákhoz vitték el a fertőtlenítőadományt

Somogyi és baranyai intézményeket támogatott fertőtlenítőszerekkel a kaposvári HGA Biomed Gyógyszergyártó Kft. Összesen százhúsz helyre jutott el a segítség, így az óvodáknak és gyerekházaknak legalább fél évig nem kell fertőtlenítőszereket vásárolniuk.

Marosi Gábor

Egymást váltották a somogyi intézmények képviselői a gyógyszergyártó cég telephelyén kedden. Néhányan személyesen vették át az adományt, a nagyobb mennyiséget Szigetvárra szállították, onnan osztották szét a támogatottak között. Krümmer Bence, a HGA Biomed Gyógyszergyártó Kft. ügyvezetője elmondta: a koronavírus-járvány első hullámában önkormányzatokat, egészségügyi intézményeket és kórházakat támogatottak, s úgy döntöttek, a kisebb közösségeknek is segítenek. A térség óvodáit és gyerekházait keresték fel.

– Az adományokat előzetes felmérés alapján osztották el az intézmények között. Mindenki egységesen fél évre elegendő fertőtlenítőszert kapott. Bízunk benne, hogy véget ér a járvány, és nem lesz szükség többet a segítségünkre, de hogyha úgy alakul, akkor továbbra is próbálunk segíteni a közösségeknek – mondta el a gyógyszergyártó kft. ügyvezetője.

A mezőcsokonyai Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekház húsz liter fertőtlenítőszert kapott. Gyeneseiné Mészáros Bernadett, az intézmény munkatársa elmondta: nagy segítség a mostani adomány. Fokozottan ügyelnek a higiéniára, ezeket a termékeket nehezen tudják beszerezni. Az intézmény bejáratánál helyeztek ki fertőtlenítő­adagolót, így a fél évre elegendő folyadékkal azt tudják majd feltölteni. A mezőcsokonyai mellett egy rinyakovácsi, kiskorpádi, kaposfői, gigei, szennai, gálosfai, kaposszerdahelyi, büssüi, göllei és két kaposvári intézményt támogatott fertőtlenítőszerrel a gyógyszergyártó.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában