felsőoktatás

2021.03.27. 10:00

Rendkívül népszerű a kaposvári élelmiszermérnöki képzés

A diákok körében népszerű a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE).

Marosi Gábor

A felsőoktatási intézmény közleménye szerint azok közül a fiatalok közül, akik agrárterületen szeretnének továbbtanulni, minden második diák a MATE agrárképzéseit jelölte meg első helyen. A kaposvári agrárképzések népszerűsége pedig még ennél is kiemelkedőbb, az Agrár- és Környezettudományi Karra csaknem 88 százalékkal többen jelentkeztek, mint egy évvel korábban.

A MATE összes képzése közül a fiatalok által legnépszerűbbnek ítélt alapképzés az élelmiszermérnöki. A szakra kettőszáz hallgatót tudnak felvenni, de csaknem négyszázan jelölték meg, közülük is 142-en az első helyen. A második legnépszerűbb a táj­rendező és kertépítő mérnöki alapképzés. Összesen 357-en jelentkeztek a képzésre, ez azonban csaknem két és félszer több mint amennyien elkezdhetik tanulmányaikat.

Az országos képzési adatok szerint tavalyhoz képest idén több mint tízezerrel, tizenegy százalékkal többen jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában