videóval

2021.04.29. 20:00

Fordított szerenádra indultak a református gimnázium tanárai

 Ajándékcsomaggal lepték meg a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium tanárai az érettségire készülő végzős diákokat csütörtökön délután. A pedagógusok külön-külön mind a harminc diák otthonába személyesen ellátogattak, akik semmit nem tudtak a kezdeményezésről.

Marosi Gábor

Kuruczné Borsi Angelika, a gimnázium némettanára két diáknak vitte el az ajándékcsomagot. Elsőként a kaposfüredi Vitári Péterhez csengetett be, aki meglepetten fogadta oktatóját. A végzős fiatal elmondta: nagyon jó érzés, hogy tanáraik ebben a helyzetben sem feledkeztek meg róluk. – Ez egy nagyon különleges ajándék – mondta lapunknak a fiatalember. – A tanárainkkal már több mint fél éve nem találkoztunk személyesen. Elmaradt a szalagavatónk, szere­nádozni sem mehettünk, ezért különösen jó érzés, hogy kitalálták ezt és megleptek minket. Minden pedagógus olyan ajándékot adott, hogy ha ránézünk, akkor egyből tudjuk, kitől kaptuk – tette hozzá a kaposfüredi fiatal.

A diákok csomagjában könyvjelző, angyalka, elektronikai eszköz, kotta, csokoládé és az egyik tanár nevét viselő ital is lapult. Kuruczné Borsi Angelika, a Lorántffy-gimnázium némettanára elmondta: a református iskolában a korábbi években nagy hagyománya volt az ünnepségeknek, a lelkeket megérintő ballagásoknak, amelyet azonban sem tavaly, sem az idén nem tudtak megtartani. Ezért találták ki, hogy meglátogatják és megajándékozzák a tanulókat.

– Kedves és tisztelettudó közösség a végzősöké – mondta el a tanárnő. – Mindegyik kollégám nevében mondhatom, nagyon jó volt a kapcsolatunk az összes diákkal. Ezért is próbáltunk „magunkból is” belecsempészni egy apróságot a csomagba. Tódorné Vukov Éva kolléganőm ötlete alapján Vargáné Halász Anett, a végzősök osztályfőnöke szervezte meg és koordinálta az előkészületet, valamint megtervezte a kiszállítás útvonalát. – Elmondhatom, hogy mindegyik pedagógustársam azonnal támogatta és csatlakozott a kezdeményezéshez – mondta Kuruczné Borsi Angelika.

Tálos-Nezdei Adrienn, a református iskola gimnáziumi tagozatának vezetője kiemelte, kollégái vállalták, hogy nemcsak a kaposvári, hanem a vidéki diákokhoz is személyesen elviszik az ajándékokat. A legmesszebb Nagybajomba és Lábodra kellett utazniuk. A pedagógus hozzátette – tizenhárom végzős diáknak tanított olasz nyelvet, ezért tanítványait mindenképpen a nyelvhez köthető ajándékkal szerette volna meglepni. Az ajándékcsomagba egyik kedvenc Babits Mihály-idézetét tette, melyet olaszra fordított, de finom itáliai csokoládéval is kedveskedett nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában