csak zölden!

2021.04.11. 15:30

Somogysárd és Csoknya között akcióztak a zöldítők

Az elmúlt napokban ismét akcióba lendültek a Mezőcsokonyai Zöldítők. Az autósok láthatták őket Somogysárd és Mezőcsokonya között, ahol a kidobált hulladékot gyűjtötték össze az út mellett.

Marosi Gábor

Fotó: Kovács Tibor

Műanyag- és üveghulladékot, de ruhadarabokat is talált az út szélén a Mezőcsokonyai Zöldítők csapata. Az általános iskolás fiatalok Somogysárd és Mezőcsokonya között tisztították meg az árokpartot az elmúlt napokban. A diákok összesen tizenöt zsáknyi hulladékot szedtek össze, melyet szülői segítséggel a helyi iskolához szállítottak, a hulladékszállítók pedig már elvitték azokat.

Sábián Nesztor, a szemétszedés ötletgazdája elmondta: egyelőre csak hatan gyűjtötték a szemetet, de már most sokan jelezték nekik, hogy ha megkapják a koronavírus elleni oltást, akkor csatlakoznak hozzájuk. Kiemelte: a segítő kezekre és a felajánlásokra nagy szükségük van, hiszen nem egyszeri alkalmat szerveztek, hanem szeretnének minél több területet megtisztítani. Egy támogatójuk maszkokat adományozott nekik, amit a fiatalok értékesíteni akarnak, a befolyt pénzből pedig szemeteszsákokat és kesztyűket szeretnének vásárolni.

A Mezőcsokonyai Zöldítők hamarosan a faluban is gyűjtik majd a szemetet.

Fotó: K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában