megerősítés

2021.04.30. 18:30

Stabilabb lábakon állhat már a Gömbkilátó

Még stabilabb lábakon állhat a jövőben a balatonboglári Gömbkilátó, hiszen nemrég megerősítették a turisták ezreit vonzó látványosság tartószerkezetét, ami már több mint ötven éve szolgál a Várdomb díszeként.

Gy. Zs.

Mészáros Miklós polgármester lapunk kérdésére elmondta: minden évben felülvizsgálják a szerkezetet. Azért is fontos a rendszeres ellenőrzés, mert óriási terhelésnek van kitéve a Gömbkilátó, tekintve, hogy évente megközelítőleg 100 ezer ember látogatja meg.

Mivel a kilátó anyaga alumínium, nem kell tartani a korróziótól, azonban a tartószerkezet vasból van, ami rendszeres odafigyelést igényel. A városvezető szerint szó sincs arról, hogy ne lenne biztonságos a kilátó, csupán a szakértők javaslatainak tettek eleget, s emiatt végezték el a feladatot. Mint megtudtuk, egyrészt betonnal és pluszvas­elemekkel erősítették meg a tartószerkezetet. A beruházás mintegy hatmillió forintba került, melyet a balatonboglári önkormányzat és az üzemeltető vállalkozó közösen fedezett – tudtuk meg.

Fotó: N. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában